TAUSTAA

vas. Esta, Moona, Cara ja Sissi 02/19

Koko elämäni olen ollut koirien kanssa tekemisissä. Kun olin pieni, meillä asui cockerspanieleita. Olin rakastunut jo collieen rotuna, kun lähistöllämme asui collienarttu, joka kävi monesti omatoimilenkkejä meidän pihapiirissämme. Lassie-elokuvat olivat myös lemppareita pienestä saakka.
Lopullinen ”täyskäännös” rotuun tuli, kun tutustuin Sannaan (kennel Black Classiel´s) ollessani 12-vuotias. Olin jo harrastanut pari vuotta junior handleria, kunnes hyppäsin Sannan matkaan näyttelyreissuille saaden esittää hänen collieitaan junior handler -kilpailuissa ja ajan myötä myös rotukehissä. Vuonna 2009 syntyi ensimmäinen oma collieni – Black Classiel´s Twilight Time kutsumanimeltään Moona. Siitä saakka taloudesta on löytynyt aina collie.

Nuoruusvuosina kilpailin aktiivisesti junior handler -kilpailuissa, jotka ovat nuorille koiranesittäjille suunnattuja kilpailuja koiranäyttelyiden yhteydessä. Agilitya on tullut harrastettua myös, mutta nykyisin olen viihtynyt enemmän rallytokon parissa sekä erityisesti näyttelyissä. Näyttelykehistä minut useimmiten voi bongata.

Essi & Black Kiera of Kingly Shine ”Kira” kesällä 2018

Tavoitteenani on kasvattaa terveitä ja hyväluonteisia rotunsa edustajia, jotka sopeutuvat arkielämään, harrastuskavereiksi ja ennenkaikkea perheenjäseniksi – rotumääritelmää unohtamatta.

Olen Suomen Kennelliiton sekä Suomen Collieyhdistyksen jäsen.
Kasvattajan peruskurssi suoritettu v. 2017.

Essi Rusanen
KAJAANI, FINLAND

essi.rusanen (at) gmail.com